Zdravilne rastline; 60 receptur prof. dr. Boruta Štruklja

20.90

Zaloga: Na zalogi

Zdravilne rastline; 60 receptur prof. dr. Boruta Štruklja je knjiga za vse, ki se zavedate zakladnice zdravja, ki jo skrivajo zdravilne rastline in bi o njih želeli izvedeti več. Čeprav zdravilne rastline niso vsemogočne, so lahko naravni zdravilni pripravki nemalokrat celo bolj učinkoviti, predvsem pa z manj neželenimi stranskimi učinki kot sintezne zdravilne učinkovine.

Šifra: 0500 Kategorija:
  • Brez poštnine nad 39€
  • 100% varen nakup

Zdravilne rastline; 60 receptur prof. dr. Boruta Štruklja je knjiga za vse, ki se zavedate zakladnice zdravja, ki jo skrivajo zdravilne rastline in bi o njih želeli izvedeti več. Čeprav zdravilne rastline niso vsemogočne, so lahko naravni zdravilni pripravki nemalokrat celo bolj učinkoviti, predvsem pa z manj neželenimi stranskimi učinki kot sintezne zdravilne učinkovine. Ne nazadnje so zdravilne rastline stoletja dolgo preučevali in uporabljali kot prvo in edino zdravilo, s katerim so lekarnarji in zdravniki preprečevali oziroma lajšali različne bolezni. Bistvo zdravljenja z zdravilnimi rastlinami pa sta potrpežljivost in vztrajnost pri uporabi, saj so naravne učinkovine v rastlinah praviloma v majhnem odstotku in običajno delujejo šele po nekajkratnem zaužitju zdravilnega pripravka.

Pričujoča knjiga predstavlja učinkovite in varne recepture prof. dr. Boruta Štruklja, na podlagi katerih si lahko z nekaj radovednosti, volje in truda zeliščne pripravke pripravite sami. 60 originalnih receptur je avtor razdelil na osem poglavij, v katerih vam skozi besedo in sliko zanimivo približa in razumljivo pojasni pomen posameznih naravnih učinkovin za dobro počutje in njihov vpliv na preprečevanje in lajšanje zdravstvenih težav.

Predstavljene recepture so nastale na podlagi avtorjevega dolgoletnega raziskovanja in spoznavanja modrosti tradicionalne uporabe zdravilih zelišč, ki pogosto zdravijo, še večkrat pa preprečujejo nastanek različnih bolezni. Unikatne in preverjene recepture v knjigi prof. dr. Boruta Štruklja so na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah.

O AVTORJU

Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farm., je nabiranju in spoznavanju zdravilnih zelišč zapisan od otroštva, zato njegova izbira študija farmacije, kasneje doktorat iz biokemije in podoktorsko izpopolnjevanje na nizozemski univerzi v Wageningenu niso presenetljivi. Prav tako tudi ne dolgoletna akademsko raziskovalna poklicna pot rednega profesorja Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani in raziskovalca na Institutu Jožef Stefan. Prof. Borut Štrukelj s področja biotehnologije zdravilnih učinkovin in genskega zdravljenja predava tudi na ljubljanski Biotehniški fakulteti in Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Soavtor več svetovnih patentnih prijav in avtor več kot 180 znanstvenih in strokovnih člankov je bil za svoje vrhunske znanstvene dosežke večkrat nagrajen tako doma kot v tujini.

Košarica
Zdravilne rastline; 60 receptur prof. dr. Boruta ŠtrukljaZdravilne rastline; 60 receptur prof. dr. Boruta Štruklja
20.90

Zaloga: Na zalogi

Scroll to Top