Grlo me peče

Grlo me peče 

Peče, praska in boli v grlu? Zelo znana nadloga, ki se posebej v hladnejših mesecih pojavlja ob vnetem žrelu. Pogosta pa je tudi poleti, sploh če se hladimo z ledeno pijačo ali pretiravamo s klimatskimi napravami. Znaki vnetega žrela, ki se jim radi pridružijo še drugi simptomi prehladnega obolenja, so posledica virusne ali bakterijske okužbe in hkrati sporočilo, da moramo bolje poskrbeti zase in prehlad zatreti preden se okrepi in razširi na spodnja dihala.

Zjutraj najbolj zoprno

Boleče grlo je zelo neprijetno, navadno posebej izrazito zjutraj, ko je sluznica izsušena. V prvi fazi boja s prehladom so najučinkovitejši preprosti naravni ukrepi, kot so počitek, pitje velike količine tekočine, posebej blagodejni so topli zeliščnimi čaji, okrepljeni vnos vitamina C in uživanje pastil za razkuževanje ustne votline in grla, ki lajšajo oteženo požiranje in pekočino v grlu. Če se z domačimi naravnimi ukrepi počutje v nekaj dneh ne izboljša, je priporočljiv obisk pri zdravniku.

Žajbljev kosmati božljaj 

Za pomoč pri vnetem žrelu se že tradicionalno zatekamo k žajblju. Znanje o blagodejnih učinkih te lepe in zdravilne mediteranske rastline se namreč prenaša iz roda v rod. Čeprav ima žajbelj številne zdravilne učinke, kot so pomoč pri prebavnih težavah, pretiranemu potenju, obvladovanju sladkorja v krvi, težavah v menopavzi in številni drugi, je med ljudmi ta kosmata rastlina najbolj znana kot učinkovita pomoč ob vnetjih ustne votline in žrela, ki ju toplo poboža in razkužuje.

Salvisept C

Toda ker žajbljev čaj ne ustreza vsem okusom in ker večje količine žajbljevih pripravkov niso varne za vse uporabnike, je žajbelj enostavneje uživati v obliki pastil, v katerih so odmerki standardizirani in primerni tako za odrasle kot za otroke. Zato, kadar po grlu praska in reže, obiščite svojo lekarno ali najbližjo specializirano prodajalno in povprašajte o pastilah najvišje farmacevtske kakovosti Astravita Salvisept C, ki vsebujejo najboljšo protiprehladno kombinacijo – žajbelj in vitamin C ter pantotensko kislino za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti, ki pogosto spremljata prehladna obolenja. 

Košarica
Scroll to Top