Oh, ta alergija!

Prehlajeni?

»Ne, seneni nahod imam!«, bi na to vprašanje v tem obdobju odgovorila približno desetina med nami. Seneni nahod ali alergijski rinitis namreč povzroča  podobne simptome kot prehlad, le da traja vse dokler je na cvetni prah preobčutljivi posameznik izpostavljen temu alergenu in se praviloma pojavlja vsako leto ob istem času.

Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj

Sezonsko smrkanje, kihanje in draženje očesne sluznice, lahko pa tudi glavobol, boleče sklepe in slabo počutje, povzroča več sto rastlin. Med najpogostejše alergene pa strokovnjaki uvrščajo pelode ambrozije, leske, jelše, topola, breze, platane, hrasta, trav, pravega kostanja in pelina. Kateri pelodi so prisotni v zraku, izveste v dnevno ažuriranih sporočilih na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Vsekakor pa sta pred alergiki na cvetni prah  pred vrati dva najnapornejša meseca – maj in junij. Zato potrebuje imunski sistem ustrezno podporo.

»Alergičen imunski sistem »

Vzrok za pojav alergij ni znan, znan pa je mehanizem delovanja imunskega sistema pri na cvetni prah preobčutljivih posameznikih. Pri senenem nahodu se imunski sistem alergika pretirano odziva na cvetni prah, ki je sicer povsem neškodljiv. Imunski sistem začne ob stiku s cvetnim prahom tvoriti protitelesa, kar privede do vnetja sluznice dihal in oči. Zato se morajo posamezniki s senenim nahodom v največji možni meri izogibati cvetnemu prahu in stresu, za katerega je znano, da preobčutljivost na alergene še povečuje. Ker to ni vedno mogoče, je imunski sistem smiselno okrepiti po naravni poti.  Za podporo »alergičnemu imunskemu sistemu«, ki je dejaven, a v bolezensko smer, so priporočljivi le pripravki za dvig imunosti, ki delujejo protivnetno, uravnavajo imunski sistem in razmerje med stresnimi hormoni, kot sta adrenalin in kortizol. Takšni so pripravki z izvlečki Boswellie seratte, starodavnega indijskega drevesa, katerega dobrobiti že stoletja poznajo in uporabljajo v arjuvedski mjedicini.

AstraVita Imuno Activ  

Prehransko dopolnilo z izvlečkom rastline Boswellia serrata vsebuje bosvelične kisline, ki  učinkujejo protivnetno in adaptogeno, kar pomeni, da uravnavajo razmerje med stresnimi hormoni. Zato je AstraVita Imuno Activ priporočljiv za alergike, posameznike izpostavljene stresu in bolnike s kroničnimi in avtoimunskimi obolenji, za katere običajni pripravki za dvig odpornosti niso primerni. Ker Astravita Imuno Activ ne vsebuje laktoze, sladkorja in glutena, je primerne za bolnike s sladkorno boleznijo, laktozno intoleranco in celiakijo.

Košarica
Scroll to Top